Deep Dish

Datum: Sobota, 22. 9. ob 18.00
Lokacija: Lutkovno gledališče Maribor
Partner: Zavod MOJa KreacijA

Zabava z večerjo se spremeni v pustolovsko vožnjo skozi dimenzije makro- in mikrokozmosa. Posnetki ročne kamere, ki jo usmerjajo performerji, v živo vodijo skozi bizarne paralelne svetove organskih objektov. Filmske metode v kombinaciji z izkrivljenim zvokom priklicujejo metafore baročnih vrtov, zemeljskih radosti in njihovega neizbežnega propada. Družba, utemeljena na hlepenju in radovednosti, kričeče, a hkrati neusmiljeno slavi svojo minljivost v številnih dimenzijah realnosti, povečanih na filmskem platnu. Obilje narave neizbežno posrka vse gibe in človekovo vedenje v tem tihožitju.

Kot v romanu Locus Solus, v katerem vseved Maître Canterel svoje povabljence popelje skozi različne pokrajine, se tudi v projektu Deep Dish srečamo z lepoto in dekadenco človekovega obstoja, ki bo kmalu minil. V nizu dogodkov Perfect Garden Series v produkciji Liquid Loft in v sodelovanju z likovnim umetnikom Michelom Blazyjem motiv vrta predstavlja izraz človekovega prizadevanja po nadzoru in njegovega neuspešnega bega pred lastno minljivostjo, hkrati pa tudi podobo rasti in bohotenja, ki nenehno vodi v razvoj nečesa novega.

Umetniško vodstvo in koreografija: Chris Haring
Kompozicija in oblikovanje zvoka: Andreas Berger
Dramaturgija, scenografija in oblikovanje svetlobe: Thomas Jelinek
Organske skulpture in svetovanje: Michel Blazy
Inspicient: Roman Harrer
Foto: Bernhard Müller
Mednarodno zastopanje: Line Rousseau
Izvršni producent: Marlies Pucher
Koprodukcija: Tanzquartier Wien in Liquid Loft v sodelovanju s Korzo Den Haag in Le Centquatre Paris

Liquid Loft podpirata: mesto Dunaj in Zvezno ministrstvo za umetnost in kulturo Republike Avstrije (BMUKK)
Dogodek so omogočili: Dance on tour – projekt Tanzquartier Wien v sodelovanju z Zveznim ministrstvom za Evropo, integracijo in zunanje zadeve Republike Avstrije; Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije; Mestna občina Maribor